home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Batátové chipsy

Tipy

Batátové chipsy s příchutí kari-limeta

 

Z batátů už jsme v naší rubrice jednou vařili. Dnes je použijeme opět v receptu, který je charakteristický pro brambory – připravíme si chipsy. Naše budou pečené v troubě a okořeněné kari, solí a limetkovou šťávou. Věřím, že s nimi sklidíte obdiv na každém večírku, který budete pro své přátele připravovat.

 

Co budete potřebovat:

5 batátů (je jedno, zda bílých nebo oranžových)

3 lžíce olivového oleje

4 lžičky kari například Mild Madras Curry od RAJAH

limeta

sůl

 

 

Batáty oloupejte a nakrájejte je na 1-2 mm tenké plátky. Nasypte je na plech s nepřilnavým povrchem, pokud nemáte, použijte pečící papír. Pokapejte je olejem a dobře promíchejte, aby byly pokud možno všechny plátky batátů lesklé. Posypte solí a kari kořením a opět dobře promíchejte. Na závěr vymačkejte šťávu z jedné limety a opět dobře promíchejte. Pečte v troubě na 140 stupňů cca 1 hodinu. Plátky by měly být zcela vysušené, křupavé a křehké.

Batátové chipsy

Petra

 

 

Share Button

Další podobné příspěvky