home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Domácí grilovaný burger

Tipy

I hamburger může být poměrně zdravé hlavní jídlo. Důležité je především maso, které na něj použijete. Rozhodujete tak sami o poměru svaloviny a tuku, jeho chuti, velikosti, propečení…. A hlavně si ho vyladíte přesně podle své chuti. Dnes vám přinášíme jednu z tisíce možných kombinací jak tento „sekaný řízek“ připravit, ale je jen na vás, zda použijete kuřecí, krůtí,  pštrosí, vepřové, skopové, telecí  nebo hovězí maso a co dalšího do housky přidáte.

 

Co budeme potřebovat:

  • 500 g libového hovězího masa
  • 100 g vepřové kýty
  • 3 lžičky tymiánu
  • 3 lžičky soli
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje

 

  • 4 kaiserky celozrnné
  • 3 lžíce hořčice dijone
  • 1 jablko
  • 2 řapíky celeru
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • cibulová marmeláda

 

Postup:

Libové maso nakrájíme na větší kostky a nasekáme v mixéru nebo nameleme. Přidáme tymián, sůl, pepř, česnek a olivový olej a důkladně promícháme. Dáme do chladu uležet. Směs můžete připravit klidně den předem.  Jablka a celer nakrájíme na tenké nudličky, smícháme je s jogurtem a lehce osolíme. Z masové směsi vytvarujeme burgery a ogrilujeme je z obou stran. Kaiserky rozpůlíme a rozpečeme. Spodní část kaiserky potřeme dijonskou hořčicí, na ní dáme salát z jablek a celeru, následuje ogrilované maso a na něj cibulová marmeláda. Můžete buď koupit hotovou a nebo si připravit  vlastní (cibule orestovaná na másle, zasypaná třtinovým cukrem, který se nechá zkaramelizovat a zakápnutá balsamikem creme).

Tip SexyMamas: Zda máte správně dochucené maso lze zjistit lehce ještě než ho všechno ogrilujete. Vyplatí se udělat test a opéci malý kousek směsi na pánvičce, ochutnat a chuť doladit.

970877_4893425985607_886435889_n

 

 

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky