home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Levandulky z mandlové mouky

Tipy

Tyto sušenky můžete připravovat po celý rok. Nejlépe ale chutnají z čerstvě natrhané levandule. Jsou bezlepkové, místo cukru můžete jako my použít kukuřičný slad a jediné, co nelze ošidit, je pořádná porce másla, díky kterému jsou po upečení skvostně křupavé. Chuťově vám možná připomenou vanilkové rohlíčky. Sama se k tomuto receptu určitě vrátím před Vánoci a upeču je znova.

Co budeme potřebovat:

  • 300 g mandlové mouky
  • 100 g kukuřičné mouky
  • 200 g másla
  • 100 ml sójového vanilkového mléka
  • 100 g kukuřičného sladu
  • vanilkový prášek smíchaný se sladem na obalení po upečení
  • hrst kvítků levandule

Postup:

Nejprve smícháme obě mouky s levandulovými kvítky a sladem. Vlijeme do nich sójové mléko a zapracujeme máslo. Pokud se těsto lepí, dejte ho na chvíli do lednice odpočinout, pokud lepí i nadále, přidejte trochu mouky. Jedno, zda mandlové nebo kukuřičné.

Z těsta vypracujeme váleček asi rozkrájíme ho na asi 3 cm široké kousky. Z nich vypracujeme placičky, které pečeme v troubě do zlatova na 170 stupňů (asi 10 min). Můžete těsto i rozválet a vykrajovat tvary. Po vytažení z trouby sušenky obalujeme ve sladu smíchaném s vanilkovým práškem (můžete použít i vanilkový cukr, prodává se i třtinový)

Levandule dá sušenkám nečekanou příchuť a nemusíte se jí bát dát klidně víc a každou sušenku s ní ozdobit.

10706512_10202567665064965_452405597_n

Nechte si chutnat!

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky