home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Ostružinový dort s tvarohem

Tipy

Každý den se najde důvod k oslavě. A k oslavě patří dort. Můžete ho někomu darovat nebo si ho nadělte sami a ty co máte rádi na něj pozvěte. Léto je pořád v plné síle a čerstvé ovoce je škoda nechat na zahrádce nebo na tržištích. A že poslední dobou nějak mlsáme? Optimisté to vidí tak, že když je více než polovina dortu z ovoce, je o polovinu menší šance, že ohrozí naši linii, než kdyby byl celý ze šlehačky. Není na tom trochu pravdy? A zrovna takový dort pro vás máme dnes :-)

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 150 g másla
  • 2 vanilkové cukry, 50 g třtinového cukru
  • 2 žloutky
  • 250 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva

dále:

  • 500 g ostružin
  • 2 nízkotučné tvarohy
  • 2 celá vejce
  • 30 g třtinového cukru
  • kůra z jedné limetky
  • želatina čirá

Postup:

Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladkou hmotu, kterou necháme 10 min odpočinout v lednici, poté jí rozválíme do dortové formy vyložené pečícím papírem, propícháme vidličkou na cca 10ti místech, aby se těsto při pečení nenafukovavalo a necháme péci 12 min v troubě při teplotě cca 180 stupňů. Zatímco máme těsto v troubě, smícháme v misce dva tvarohy s cukrem, vajíčky a kůrou z jedné limetky. Po 12ti minutách nasypeme na  rozpečený korpus ostružiny a zalijeme je tvarohovou směsí. Necháme péci, dokud nebudou okraje tvarohové části zlaté a hmota získá pevnost. Obvykle je to cca 15 min. Záleží na velikosti formy . Dort vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Hojně ho posypeme ostružinami a zalijeme želatinou připravenou podle návodu.  Necháme opět vychladnout v lednici. Až bude želatina zcela pevná, dort je připraven a oslava může začít!

Dobrou chuť vám přeje Petra!

Share Button

Další podobné příspěvky