home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Těstoviny se žampióny a bylinkami

Tipy

Když se řekne těstoviny, představí si většina z nás italskou kuchyni. Pro tu je také charakteristické, že je snadná a rychlá na přípravu, lehká a připravená z čerstvých surovin, kterých obvykle proti jiným světovým kuchyním používá na jeden pokrm poměrně málo. Dnešní recept není podle klasického italského receptu, ale na 100% splňuje všechny hlavní znaky vyjmenované výše. Čas podávání na stůl určuje pouze druh těstovin, pro které se rozhodnete. Obvykle se vaří od 6 do 12 ti minut. Omáčka na ně je tak snadná, že ji určitě uvaříte dříve, než budou vaše těstoviny al dente ;)

 

Co budete potřebovat:

  • těstoviny
  • 250 g žampionů
  • 250 ml rostlinné smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř, čerstvé bylinky (hodí se provensálské, citronový tymián, bazalka….)

 

Postup:

Připravte hrnec s vodou a jakmile začne vařit vhoďte těstoviny a vařte tak dlouho, jak doporučuje výrobce. Žampiony nakrájejte na tenké plátky a osolené a opepřené je osmažte je dozlatova na másle. Jakmile jsou zlaté zalijte je smetanou a zasypte nasekanými bylinkami a omáčku nechte mírně zredukovat do zhoustnutí. Scezené těstoviny přidejte na pánev a krátce je nechte prohřát se žampionovou omáčkou.

 

Tip SexyMamas: Těstoviny mají tendenci nasakovat tekutiny, proto je přidejte k omáčce vždy až těsně před podáváním, jinak všechnu omáčku absorbují a těstoviny jsou suché.

 

1378266_10200677902302077_1936664464_n

Dobrou chuť vám přeje Petra!

Share Button

Další podobné příspěvky