home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Zdravé hravé přílohy

Tipy

 

Pro tradiční české stravování je typický plný talíř. Svíčkovou vám v restauraci standardně naservírují s pěti knedlíky, rizota dostanete tři obrovské sběračky, porce brambor nebo hranolek vypadá tak, že byste se nasytili dva… A mohla bych pokračovat dále.  Dnešním  receptem  jsem chtěla ukázat, že se lze zasytit i lehčími přílohami, které nenapáchají na vašem těle tak velké škody,  jako knedlíky nebo smažené bramborové hranolky. Zeleninové přílohy skvěle doplní grilovaná masa, ale chutnají tak dobře, že si je můžete připravit i jako vegetariánský oběd.

 

Grilovaný květák s pecorino-vaječnou glazurou

 

1 květák

4 lžíce másla

10 dkg italského sýru pecorino

2 celá vejce

 

Květák rozkrájíme na asi 3 cm silné pruhy  a rozložíme ho na máslem vytřený plech nebo zapékací misku. Vajíčka rozšleháme a smícháme s na jemno (struhadlo na citronovou kůru je ideální) nastrouhaným sýrem Pecorino. Květák 15 minut pečeme na 170 C˚ zakrytý alobalem, poté alobal sundáme, přepneme troubu na zapékání nebo grilování a 5 minut pokračujeme v zapékání. Potřeme vejci se sýrem a necháme zapéci dozlatova (asi 3 min).

 

 

Cuketové hranolky s kmínem

 

2 cukety

3 lžíce olivového oleje

kmín, sůl

 

Cukety omyjeme a i se slupkou nakrájíme na hranolky. Pokud je cuketa větší,  vyndávám vnitřní dužinu se semínky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, restujeme na něm cuketové hranolky, osolíme, okmínujeme a můžeme podávat.

 

PS: Tyto dvě přílohy jsem podávala k roštěné na zeleném pepři a SexyPapa nenechal na talíři vůůůůbec nic! ;)

 

1947605_10201406153667906_149732442_n

 

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky