home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

Domácí mandlové, ovesné a kokosové mléko

Tipy

Mandlové, ovesné nebo kokosové mléko vyrobené doma

 

 

Náhražka mléka v podobě sójových, ovesných, mandlových, rýžových nebo kokosových mlék je čím dál více populární. Jejich cena je ale poměrně vysoká, přitom je velmi snadné připravit některé z nich doma s náklady výrazně nižšími. Lze je použít v teplé i studené kuchyni, výborné jsou do ovocných koktejlů, domácích zmrzlin, pudingů… Tak směle do toho!

 

Co budeme potřebovat:

250 g mandlí, kokosu nebo ovesných vloček

1 l vody

 

Postup je následující. V prvním kroku mandle, vločky nebo kokos zalijte požadovaným množstvím vody. Nechte stát 8 až 10 hodin v pokojové teplotě. Následně rozmixujte v mixéru a sceďte přes cedník, ve kterém bude vložené čisté plátno. Mléko je hotové. Zvláště to kokosové vypadá jako „opravdové“. Mandlové má krémovou barvu a ovesné je krémové, až krémově-šedé.

Takto připravené mléko vám v lednici vydrží v uzavřené nádobě až 3 dny.

postup

Tip SexyMamas: Propasírované mandle určitě nevyhazujte. Můžete s nimi nahradit část mouky při přípravě moučníků, přimíchat je do pudingu nebo je smíchat s vločkami a sušeným ovocem a vyrobit z nich domácí müsli tyčinky.

Share Button

Další podobné příspěvky