home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Nezařazené

Dýňové placky s česnekem

Nezařazené

Slunce zapadá dřív, dny jsou chladnější, v přírodě ale začínají převládat teplé barvy. Máme tu barevný podzim a k tomu patří dýně. Ty se dnes dají koupit celoročně, ale možná máte stejnou zkušenost jako já, že pokud má něco „sezónu“, máte na to více chuť.

Z dýně se dá vyčarovat spousta vydatných jídel a ty k chladnějším dnům patří. Recept na dýňové placky je naším SexyMamas originálem a věříme, že si ho oblíbíte.

img_7328

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vařené dýně
  • 300 g hrubé mouky (dávám 200g cizrnové a 100g kokosové)
  • 2 vajíčka
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 celý česnek
  • Bylinky, sůl
  • Kokosový olej na osmažení/upečení

Postup:

Dýni uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. Poté ji rozdrtíme. Dobře to jde například pomocí šťouchadla na brambory. Přidáme dvě celá vejce a mouku. Lehce osolíme, smícháme s na drobno nakrájenou, na másle opečenou cibulí a vypracujeme hladké těsto. Mělo by být pružné. Pokud bude řídké, zbylo vám v dýni příliš mnoho vody a musíte ještě trochu mouky přidat.

Po dvaceti minutách můžete tvořit malé placky. Osvědčilo se mi mít při tvoření ruce potřené kokosovým nebo olivovým olejem. Placičky silné asi 0,5 cm pečeme nebo smažíme na kokosovém oleji.

Placky dáváme do větší misky. Všechny pak zalijeme rozpuštěným máslem s rozdrceným česnek, lehce osoleným, vonícím čerstvými nasekanými bylinkami jako bazalka, mateřídouška, tymián, majoránka (necháváme na vás). Česnekovo-bylinkové máslo se do placek vsákne a dochutí je.

Tip SexyMamas: Placky můžete použít i jako přílohu nebo je podávat třeba se špenátem.

img_7441

Dobrou chuť, Petra

 

Share Button

Další podobné příspěvky