home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

Pistáciový cheescake

Tipy

Ingredience

  • 500 g nízkotučného měkkého tvarohu (2 vaničky)
  • 200 g smetany na šlehání (1 kelímek)
  • 1 sáček pistáciového pudingu
  • 5 – 7 lžic Glukopuru nebo třtinového cukru
  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 200 g celozrnných sušenek (1 a půl balení Bebe rodinné)
  • 1/3 másla nebo 3 – 4 lžíce Flory light

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.

 

Postup

Použijeme dortovou formu. Spodek formy můžeme vyložit pečícím papírem a stěny vymazat tukem.

Nejdřív si připravíme korpus. Nadrtíme sušenky (doporučuji drtit v kulaté míse kulatou miskou) a smícháme je důkladně se změklým máslem. Vzniklou hmotu pak namačkáme na dno dortové formy.

IMG_1269

V míse pak lžící rozmícháme tvaroh, vajíčka a cukr/Glukopur. Pokud používáme třtinový nebo hrubý cukr, musíme ho nechat v tvarohu chvíli rozpustit. V hrnečku pak smícháme vanilkový cukr, smetanu a puding tak, abychom důkladně rozmíchali hrudky, a cukr. Tuto směs pak přidáme do mísy s tvarohem a vytvoříme hladkou hmotu, kterou pak nelejeme na korpus.

Pečeme na 170 stupňů 40 minut. Servírujeme studený.

Dobrou chuť!

 

Autor: Ivuš

Share Button

Další podobné příspěvky