home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

Recept: Dýňová pikantní paštika

Tipy

Dýňová paštika nedá skoro žádnou práci. Je to i dobrý tip, jak zpracovat pečenou dýni, které už jste se přejedli.

Co budete potřebovat:

0,5 kg pečené dýně

400g tofu uzené

1 lžíce limetové šťávy

4 lžíce olivového nebo oříškového oleje

1 lžíce Harrissa nebo jiné pikantní koření

2 lžíce červené papriky

2 stroužky česneku

sůl, pepř

Dýni upečeme do měkka a necháme vychladnout. Nakrájíme ji do větší misky na kostky a na stejně velké kousky nakrájíme i uzené tofu. Přidáme olej, limetovou šťávu, koření a sůl. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle chuti přidejte česnek případně nakrájenou šalotku, bylinky.

Paštiku dejte do tvořítka nebo do misky a nechte v chladu rozležet.

Tip SexyMamas: Paštika je skvělá i jako náplň do vaječné omelety nebo jako pomazánka na topinky.

img_7987

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky