home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

Recept: Jáhlové vdolečky s povidly

Tipy

Dezert inspirovaný zdravou výživou, ve kterém najdete ingredience, které jsou s tradiční českou venkovskou kuchyní spjaty už celá staletí. Do výroby vdolečků můžete s klidem zapojit i vaše děti!

 

Co budete potřebovat:

300 g jáhel,

1 l mléka,

3 lžíce másla,

1 lžička citronové kůry,

celá skořice,

hřebíček,

med,

povidla,

sušené švestky.

Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou. Důkladně je scedíme a uvaříme v mléce s citrónovou kůrou, hřebíčkem a kouskem celé skořice. Vznikne hustá kaše. Do ní přidáme máslo. Až když je kaše vlažná, vmícháme do ní med v množství, aby byla sladká tak, jak máme rádi. Z kaše tvarujeme malé kopečky, do kterých prstem vyhloubíme důlek. Ten vyplňte kvalitními povidly (můžete do nich vmíchat lžíci rumu). Na každý vdoleček dejte ještě kousek sušené švestky.

 

 

Dobrou chuť!

 

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky