home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

Recept: Minipalačinky se špenátem a fenyklem

Tipy

Minipalačinky se špenátem a fenyklem

 

Jednoduché, zdravé, super na linii. Minipalačinky z pohankové mouky, které připravuji z rýžového mléka a jednoho vajíčka – nic složitého. Špenát od firmy Dione  je skvěle ochucený, stačí ho jen rozehřát, přidat trochu pohankové mouky, která vám zbude z přípravy palačinek, a máte skvělou náplň za 5 minut a celé jídlo můžete poslat do vyšších kulinářských pater, pokud k němu opečete na měsíčky nakrájený čerstvý fenykl.  Fenykl se v našich končinách pomalu zabydluje. Jeho velká obliba je hlavně v Itálii. Možná svým vzhledem cibule trochu odrazuje, ale jakmile ho poprvé ochutnáte, zjistíte, že s cibulí ho opravdu spojuje jen jeho vzhled. Čerstvý je svěží a můžete ho použít do salátů. Jeden najdete i na našich stránkách (TADY).

13148423_10205970179285694_865533850_o

A jelikož je opakování matka moudrosti, znovu musím zmínit benefity, které fenykl přináší. Pokud jste SexyMama, která svou ratolest ještě kojí, jistě oceníte pozitivní účinek fenyklu na zažívání a fakt, že je výbornou prevencí proti nadýmání. Navíc příznivě působí na produkci mateřského mléka. Také uvolňuje hladké svalstvo trávícího traktu a tím zlepšuje zažívání. Pomáhá také rozpouštět hleny, osvěžuje dech, zmírňuje menstruační bolesti a působí močopudně. Díky vysokému obsahu vitamínu C, aminokyselin a stopových prvků pomáhá posilovat imunitu. Má také velké množství železa a draslík. Pokud jste SexyMama, která chce vypadat fit, tak vězte, že fenykl je skvělým antioxidantem, který na sebe navíc váže tuky. Obsahuje až 90 % vody, je tedy i velmi dietní. A jedna pikantnost na závěr – fenykl zvětšuje objem prsou!!!

13140641_10205970179445698_1811317333_n

Co budete potřebovat:

Pohankovou mouku, mléko (může být i rostlinné), vajíčko, špenát Dione, jeden větší fenykl, olivový olej.

Těsto na palačinky známe všechny. Důležitá rada (mám ji od Polreicha) – nejdříve míchejte mléko s moukou a pak až přidejte vajíčko. Těsto se vám nezežmolkuje a bude krásně hladké. Množstvím vás nechci mást, záleží, kolik chcete dělat palačinek. Těsto nechte deset minut odpočinout, mouka pobere více tekutiny a těsto se netrhá. Někdy nahrazuji poloviční porci mléka obyčejnou vodou. Palačinky jsou pružnější. U rostlinných mlék to ale není vůbec potřeba.

Špenát rozehřejte a zahustěte troškou pohankové mouky. Můžete přidat více česneku, ale ten od Dione je dochucena výborně.

Fenykl nakrájejte a opečte na pánvi na lžíci olivového oleje se špetkou soli. Nic víc, nic míň. Jeho okraje by měly být zlatavé.

Tip SexyMamas: Nic nezkazíte, když palačinky naplněné špenátem ještě zapečete s trochou dobrého sýru.

Share Button

Další podobné příspěvky