home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Závin z červené řepy s čerstvým tymiánem

Tipy

 

Závin z červené řepy s čerstvým tymiánem

SexyMamas, které čekáte miminko nebo těhotenství plánujete – červená řepa obsahuje velké množství kyseliny listové. Ta patří mezi důležité látky v těhotenství nezbytné pro správný vývoj plodu a výrazně snižující riziko potratu.

Pokud již potomky máte a zdá se vám, že vrásky přibývají s všedními starostmi rychlostí světla, zkuste se zaměřit na prevenci nejen zvenčí kvalitní kosmetikou, ale i zevnitř zařazením správných potravin do jídelníčku. Červená řepa má díky vysokému obsahu křemíku velký význam při obnově vazivových tkání a pružnosti cévních stěn. Regeneruje lidský organismus a zpomaluje stárnutí. Díky tomu zůstává pokožka pružnější a viditelně mladší. Má také příznivý vliv na zdravý vzhled vlasů a nehtů. To je jen malý výčet z pozitiv červené řepy pro naše tělo.

Co budeme na jeden závin potřebovat:

150 g mletého hovězího masa

1 /2 středně velké červené řepy

100 g balkánského sýru

1 balíček listového těsta

3 lžíce olivového oleje

1 žloutek

čerstvý tymián, pepř, kmín

 

Mleté maso lehce opepříme, přidáme lístky z 5ti větviček čerstvého tymiánu a orestujeme na olivovém oleji. Syrovou červenou řepu nastrouháme nahrubo a slijeme přebytečnou šťávu. Přidáme k masu a chvíli restujte, až se maso obarví do růžova. Po vychladnutí směs smícháme se strouhaným balkánským sýrem a stejným množstvím lístků čerstvého tymiánu, který jsme přidávali při restování masa. Připravenou směs zabalíme do rozváleného listového těsta, stejným způsobem, jako když připravujeme jablečný závin. Přendáme na pečící papír, potřeme žloutkem, posypeme kmínem a pečeme dle návodu na obalu listového těsta -předpokládáme, že SexyMamas šetří čas a kupují listové těsto hotové. Pokud jste SuperSexyMama a troufnete si na domácí listové těsto, pak máte bezesporu takové zkušenosti, že dobře víte na kolik stupňů a jak dlouho listové těsto péct :) . Závin skvěle chutná teplý, podávaný se zakysanou smetanou.

 

Petra

 

Share Button

Další podobné příspěvky