SexyMama Petra představuje: Amarantový koláč | SEXYMAMAS home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Amarantový koláč

Tipy

Amarant je méně používaná obilovina. Jde o drobná semínka, vypadající trochu jako jáhly. I zpracování amarantu je podobné. Abyste je zbavili nahořklé chuti, musíte je před vařením dvakrát spařit vroucí vodou. Dnes pro vás mám tip na zdravý a lehký koláč ve kterém tyto semínka menší než kaviár hrají hlavní roli.

Co budete potřebovat:

  • 500 g amarantu
  • ½ l mléka
  • 30 dkg cukru
  • 500 dkg tvarohu
  • 4 žloutky
  • listové těsto
  • skořice
  • 300 g jablek, nektarinek nebo hrušek

 Postup:

Začněte tím, že dvakrát spaříte amarant vroucí vodou. Poté vodu sceďte a vařte ho v mléce minimálně 18 min. Po této době přidejte cukr a skořici. Výsledkem by měla být hustá kaše. Pokud je stále řídká, vařte na mírné teplotě. Přebytečné mléko se zredukuje a kaše zhoustne. Kaši dejte do misky a nechte vychladnout. Po vychladnutí vmíchejte tvaroh, žloutky, na kousky nakrájené ovoce a skořici. Doslaďte podle chuti. Listové těsto rozválejte a položte na pečící papír. Mělo by být přes celý plech. Na těsto dejte náplň z amarantové kaše, ovoce a tvarohu. Kousky listového těsta můžete dát i přímo na směs. Pečte na 200 stupňů ve vyhřáté troubě cca 15 min. Povrch koláče by měl být zlatý. Koláč chutná dobře teplý i studený a mají ho rádi i děti.

Tip SexyMamas: Amarant můžete nahradit jáhly, můžete posypat ořechy, rozinkami…..kreativitě ve vaší kuchyni se meze nekladou :-)

10553575_10202310812723817_3653693721270130441_n

Dobrou chuť  Vám přeje Petra

Share Button

Další podobné příspěvky