home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Ananasovo-okurkové gazpacho

Tipy

Ananasovo-okurkové gazpacho

 

Studenou polévku gazpacho můžete ochutnat v každé dobré mexické restauraci. Studenou okurkovou polévku nabízejí obvykle francouzské restaurace. Spojuje je čerstvost a lehkost.  Dnes mám pro vás osvěžující recept pro horké dny, protože tato polévka má něco z obou dvou. Je na vás, zda jí ve finále ponecháte spíše francouzskou chuť nebo chuť pálivého Mexika… Protože i studená polévka může pěkně pálit!

Co budeme potřebovat:

1/2 ananasu

1 okurku

500 ml vody

1 lžička olivového oleje

1 jarní cibulka (bílá část)

1 lžička citrónové šťávy

čerstvý koriandr

chilli paprička

sůl

Ananas a okurku očistíme a nakrájíme na menší kostky. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka, přidáme vodu, nakrájenou bílou část jarní cibulky, 1 malou chilli papričku (podle chuti), nasekaný koriandr, citronovou šťávu a olivový olej.  Promícháme, vychladíme, podáváme… :)

mnam

Share Button

Další podobné příspěvky