home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Banánový džem

Tipy

Banánový džem s bílým rumem

 

…nebo také opičí máslo. I tak se této banánové zavařenině říká. Její chuť je exotická a skvěle doplňuje sladké dezerty z litých těst,  jako jsou palačinky, vafle nebo lívance.  Své místo si najde i v pikantní africké kuchyni, kde můžete banánový džem použít jako čatní (chutney) ke grilovaným masům.

Co budete potřebovat:

500 g zralých banánů

250 ml kokosového mléka

75 dkg třtinového cukru

3 lžíce bílého rumu

½ citronu

hřebíček, skořice, vanilkový lusk, kayenský pepř… I tyto ingredience můžete použít k dochucení.

Banány nakrájíme na kroužky a spolu s kokosovým mlékem, citrónovou šťávou a třtinovým cukrem  je svaříme, dokud nevznikne hustá směs. Úplně na závěr přidáme karibský rum. Horký džem plníme do pečlivě vymytých sklenic, zavíčkujeme a 5 minut necháme otočené víčkem dolů. Tím docílíme konzervace a džem nám vydrží několik měsíců.

10150655_10201678174068246_4717496016417985447_n

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky