home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Brandy Butter

Tipy

Brandy Butter

 

Tato specialita se objevila již podruhé pod naším vánočním stromkem jako dárek a podruhé udělala velkou radost. Jde o lahodné našlehané máslo, zjemněné cukrem a francouzskou brandy. V Anglii se obvykle používá v tomto období k doplnění typického vánočního pudingu nebo k vylepšení chuti jablkového koláče. V dnešním receptu vám přinášíme tip, jak si jeho chutí můžete vylepšit vánočku. Pokud nemáte cestu do Marks and Spencer, kde ho lze zakoupit, vyrobte si ho doma podle našeho receptu.

 

Co budete potřebovat:

 

150 g kvalitního čerstvého másla

60 g moučkového cukru

1 lžička citronové šťávy

0,02 l francouzské brandy

 

1 velké jablko, vánočka, lžíce másla, vanilkový cukr

 

Máslo nechte změknout v teple a utřete ho s moučkovým cukrem. Pomalu po lžičkách zašlehávejte francouzskou brandy a citronovou šťávu. Máslo by mělo mít hladkou texturu a nemělo by být hrudkovité. Dejte pozor na teplotu jednotlivých ingrediencí, měly by mít pokojovou teplotu. Při mísení se nesrazí. Máslo nechte odpočinout v ledničce.

Vánočku (resuscitovat tímto receptem můžete i tři dny starou, o kterou už se u vás doma nikdo nepere) nakrájejte. Z obou stran namažte máslem s brandy a opečte na pánvi dozlatova. Jablko oloupejte, nastrouhejte na plátky. Na pánvi rozpusťte dvě lžičky másla s brandy a opečte na nich plátky jablka. Jablka přendejte na opečené krajíčky vánočky a můžete servírovat jako netradiční dezert nebo jako luxusní snídani.

1531769_10201101572573569_1638277681_n

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky