home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Carrot cake s krémem z Lučiny

Tipy

Dnes pro vás máme tip na zdravé mlsání. Karotkový dort je typický pro Angličany a podle průzkumu jde dokonce o nejoblíbenější moučník Britů. Své příznivce nachází už i u nás.  Jeho příprava není těžká, můžete ho připravit jako koláč na plech nebo jako dort. Receptů na něj je mnoho, my vám přinášíme ten, který máme vyzkoušený a který nám osobně moc chutná. Věříme, že si ho zamilujete i vy a vaši blízcí.

Co budete potřebovat:

  • 150 g třtinového cukru
  • 180 ml slunečnicového oleje
  • 180 g (špaldové) hladké mouky (možno i polohrubá)
  • 180 g mrkve, nastrouhané najemno
  • 3 větší vejce, mírně ušlehaná
  • 50 g rozinek
  • 50 g vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
  • nastrouhaná kůra jednoho pomeranče (lze vynechat)
  • 2 rovné lžičky prášku od pečiva
  • 1 rovnou lžičku jedlé sody
  • 1 rovnou lžičku skořice
  • půl lžičky strouhaného muškátového oříšku

 

  • 50 g másla
  • 50 g medu (dle chuti)
  • 250 g Lučiny

Postup:

Do větší mísy nasypte cukr, přilijte olej a vejce. Zlehka promíchejte. Přihoďte mrkev, hrozinky, ořechy (hrst si nechte na posypání na konci) a pomerančovou kůru.
V misce nebo talíři si smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a koření. Přes jemné sítko vše přesijte do mísy s ostatními ingrediencemi a všechno to lehce vařečkou promíchejte. Hladké těsto nalijte na plech nebo do vymazané dortové formy a pečte 30 až 45 min v troubě předehřáté na 160C˚. Povrch  by měl být hnědý a když do koláče píchnete špejlí, nemělo by na ní těsto ulpívat.

V misce smíchejte máslo, Lučinu a med do hladkého krému. Použít můžete mixer, kterým krém krásně nadýcháte. Nechte odpočívat v chladu, dokud nevystydne karotkový korpus. Pokud připravujete karotkový koláč na plech, pouze krém rozetřete po jeho povrchu a zasypte nasekanými lískovými nebo vlašskými ořechy. Pokud chystáte dort, korpus rozřízněte, část krému použijte na promazání a druhou částí potřete v tenké vrstvě povrch dortu a jeho boky. Znovu můžete dozdobit ořechy.

 1798321_10201319478461080_241107019_n

Dobrou chuť vám přeje Petra!

Share Button

Další podobné příspěvky