home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Červená čočka s kopřivami a grilovaným krůtím masem

Tipy

Červená čočka má tu výhodu, že je rychle uvařená i bez předchozího namáčení. Její příprava obvykle trvá 7 až 10 minut. Je velkým zdrojem rostlinných proteinů, vitamínů a minerálních látek. Tento týden pokračuje náš kopřivový speciál, proto kopřivy nechybí ani v tomto receptu. Zkuste a uvidíte, že se jedná nejen o zdravý, ale i velmi chutný moderní recept

Co budeme potřebovat:

  • 200 g červené čočky
  • 30  vrchních listů čerstvých kopřiv
  • 200 g krůtího masa
  • 1 limeta
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl

 Postup:

I když se červená čočka nemusí předmáčet, nechávám ji minimálně 1 hodinu před vařením odležet ve studené vodě. Pokud poté luštěniny propláchnete a vaříte je v čisté vodě (ne té, ve které bobtnaly) zbavíte je z velké části látek, způsobujících nadýmání. Kopřivy nasekejte nadrobno a přidejte je k čočce. Vařte deset minut. Poté sceďte přebytečnou vodu a přidejte olivový olej a lžíci másla. Dochuťte solí, cukrem a limetkovou šťávou.

Podávejte s krůtím masem ogrilovaným nebo opečeným.  Limetková chuť čočky s kopřivami je tak zajímavá, že maso nemusíte kořenit. Stačí ho pouze osolit.

1520810_10201755719206826_2543534390625084765_n

Dobrou chuť vám přeje Petra

Share Button

Další podobné příspěvky