home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Červená řepa s javorovo-limetkovou marinádou

Tipy

Červenou řepu a její skvělé antioxidační vlastnosti jsme na našich stránkách již chválily. Dnes opět vyzývám všechny ty, kteří znají červenou řepu pouze jako kompot ze školní jídelny, ať zkusí červenou řepu podle receptů současné moderní gastronomie. Budete překvapeni, jak odlišný a nový váš chuťový zážitek bude…Dětská traumata z této zeleniny budou zapomenuta :-) Dnešní recept navíc řepu zbaví zemité polní chuti a aroma, které odpůrcům červené řepy vadí nejvíce.

Co budeme potřebovat:

  • 4 červené řepy (čerstvé)
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce oleje z vlašských jader
  • 1 limeta
  • sůl

Postup:

Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Javorový sirup, olej a šťávu z jedné limety smíchejte a osolte podle chuti. Plátky řepy v ní důkladně vykoupejte. Dejte odpočívat do chladu. Červená řepa marinováním pustí poměrně hodně šťávy. Občas plátky v misce důkladně promíchejte. Nejlépe marinovaná řepa chutná po dvou dnech, ale zemité polní chuti ji tímto způsobem zbavíte již za 12 hodin.

Tip SexyMamas: Tímto způsobem upravená červená řepa výborně doplní kozí sýry nebo salát s rucolou.

10371894_10202154543057173_4376237155634305080_n

Nechte si chutnat!

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky