home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Chobotnice provoněná petrželkou a česnekem

Tipy

Mořské plody patří k létu, času dovolených, času cestování. Čerstvé mořské plody lze ale v dobré kvalitě dostat i v Česku po celý rok. Před časem otevřeli v našem městě nové obchodní centrum a v něm malou rybárnu. Je to jeden z mých nejoblíbenějších obchodů, protože ryby ráda připravuji pro svou dcerku. Minulý týden jsem si troufla koupit 3 asi 40cm dlouhá chapadla z chobotnice. Můj první kulinářský počin s tímto hlavonožcem dopadl nad očekávání a ráda se dnes podělím o recept. Příprava je snadná.

Co budeme potřebovat:

  • 3 chapadla z chobotnice (nebo několik malých chobotnic)
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • kadeřavou petrželku
  • mořskou sůl
  • čerstvý pepř
  • 2 dcl dobrého suchého bílého vína
  • citron

Postup:

Chobotnici opláchněte a hodinu a půl ji vařte na mírném ohni ve slané vodě. Po uvaření z ní nožem sloupněte fialovou kůži (co půjde). Nakrájejte ji na kousky a nechte proschnout. V pánvi zahřejte asi 3 lžíce olivového oleje s česnekem, který jste nakrájeli na plátky. Přidejte chobotnici, restujte asi 5 min, zasypte nasekanou kadeřavou petrželkou, osolte mořskou solí a opepřete a podlijte 2 dcl dobrého suchého bílého vína. Po pěti minutách se objem šťávy zredukuje a vy můžete podávat. Ke každé porci nezapomeňte přidat měsíček citronu.

10524595_10202272600288530_8246130983985320361_n

Dobrou chuť vám přeje Petra

Share Button

Další podobné příspěvky