home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Chřestová polévka z čerstvých garnel

Tipy

Čerstvé garnely mají šedou barvu a vypadají pravda trochu strašidelně. Když je uvaříte získáte ale silný vývar, trochu připomínající rybí polévku. Výhodou je, že se proti jiným vývarům vaří rychle a krásně růžovou barvu, jak je znáte častěji dostanou garnely již v okamžiku příchodu bodu varu. Když je svaříte navíc s těmi správnými ingrediencemi, jako je čerstvý chřest, řapíkatý celer, zázvor…, máte skvělé afrodisiakum a nikoho ten den zaručeně nebude v ložnici  „bolet hlava“  …a kdyby ano, tak se alespoň chutně a zdravě najíte.

Co budeme potřebovat:

  • 12 čerstvých (šedých) garnel
  • 5 výhonků zeleného chřestu
  • 3 řapíky čerstvého celeru
  • 1 mrkev
  • zázvor (asi 2 cm)
  • 1 lžíce kari
  • ústřicová omáčka
  • 2 lžíce bezlepkové mouky
  • petrželka

 Postup:

Garnely zalijte asi 3 l studené vody a přiveďte k varu. Vařte 8 minut a sceďte vzniklý vývar. Garnely dejte zvlášť do misky, až vychladnou, oloupejte je. Do vývaru vhoďte nasekaný chřest a celer, na tenké kroužky nakrájenou mrkev, na drobno nakrájený zázvor, kari a vařte minimálně 12 minut. Že je hotovo, poznáte tak, že kolečka mrkve by měli být al dente. Nyní rozpusťte ve 1 dcl vody mouku a zavařte ji, použít můžete i kukuřičný nebo rýžový škrob. Na závěr přidejte petrželku a ústřicovou omáčku, kterou polévku osolíte. Sůl už obvykle není třeba. A nyní už jen vhoďte oloupané garnely zpět do polévky a můžete servírovat. Chutná luxusně!

1903984_10201921312586557_5122036447751297025_n

Dobrou chuť vám přeje Petra

Share Button

Další podobné příspěvky