home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Cuketový salát s opékaným tuňákem

Tipy

Cuketový salát s opékaným tuňákem

 

Žlutá cuketa má jemnou máslovou chuť a když jí trochu pomůžete, poslouží vám jako nosná ingredience mnoha salátů. Ten náš je trochu náročnější na přípravu, ale stojí za to. Zvolila jsem ho jako přílohu k tuňákovému steaku. Tak skvělá ryba si zaslouží něco „spešl“ ;)

Co budeme potřebovat:

3  měnší žluté cukety

1 římský salát

2 žluté papriky

100 g piniových oříšků

2 lžíce másla

100 g zakysané smetany

1 lžička citronové šťávy

1 lžička dijone hořčice

sůl, třtinový cukr

 

 

Cukety rozkrojíme napůl a nakrájíme na „půlkolečka“. Opečeme je lehce osolené a necháme vychnadnout. Římský salát má výhodu, že jeho listy jsou pevné a nezvadnou. Salát nakrájíme na asi 2 cm široké proužky a smícháme s na proužky nakrájenou žlutou paprikou. Po vychladnutí přidáme i cuketu. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme v něm piniové oříšky. Když začínají zlátnout, zasypeme  je polévkovou lžící třtinového cukru a špetkou soli, cukr necháme zkaramelizovat. Oříšky dáme stranou a opět necháme vychladnout.

Zálivku na salát připravíme smícháním zakysané smetany, citronu, hořčice, špetkou soli a špetkou cukru.  Pak ji promícháme se salátem.

Tuňákové steaky opečeme lehce osolené a opepřené na olivovém oleji. Chuť této ryby je tak dobrá, že je škoda ji přebíjet výrazným kořením.

Věřím, že vám tato kombinace bude chutnat. Salát je mimochodem dobrý i sám o sobě! :)

10706350_10202567665184968_838611977_n

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky