home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Domácí banánový nanuk s hnědým cukrem a skořicí

Tipy

K létu patří zmrzlina. Pokud vás děsí barevné navoněné prefabrikáty, ze kterých se většina zmrzlin prodávajících se na ulici vyrábí nebo prostě jen máte do cukrárny daleko, je dnešní recept přesně pro vás. Připravte si domácí hand made banánový nanuk bez éček. Příprava bude určitě bavit i děti. Stačí koupit tvořítka na nanuky. Prodávají se dnes v téměř každých domácích potřebách. A kde sehnat dřívka, aby nanuk vypadal hezky? Použila jsem zkrácené vyšetřovací ústní lžičky, které seženete ve zdravotnických potřebách.

Co budeme potřebovat:

  • 3 zralé banány
  • 250 g zakysané smetany bio
  • hnědý cukr
  • skořice

Postup:

Banány rozmačkáme nebo nastrouháme na jemno. Smícháme se zakysanou smetanou. Pokud jsou banány zralé a sladké, nemusíme je doslazovat. Kdo má rád nanuky sladké, přisladí podle své chuti. Tmavý třtinový cukr – ideálně typ Dark Muscovado, který je plný přírodní melasy, díky které má specifické aroma a neobvyklou tmavou barvu – smícháme se skořicí. Do tvořítek na nanuky vlijeme jednu lžici banánové směsi, poté zasypeme cukrem se skořicí. Takto vytvoříme několik vrstev a nanuky jsou mramorované. Cukrová vrstva pak vytvoří zajímavý chuťový akcent. Nanuky nechte ideálně přes noc zmrazit. Můžete jich vyrobit klidně více. Stačí jen ty zmrzlé vyndat z tvořítek a jednotlivě zabalit do folie, takto můžete mít připravené osvěžující pohoštění i pro více přátel najednou…nebo pro sebe, když vás přepadne chuť na sladké ;)

Tip SexyMamas: Místo skořice můžete použít jemně mletou zrnkovou kávu :-)

10510162_10202112075755517_929500873_n

Dobrou chuť přeje Petra

Share Button

Další podobné příspěvky