home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: domácí vegetariánskou paštiku

Tipy

Domácí paštika s brusinkami, vlašskými ořechy a dýňovými semínky, vhodná i pro vegetariány

 

Podobný recept jsem poprvé připravovala podle serveru Veganotic. Neměla jsem všechny suroviny, takže některé ingredience jsem změnila. Ze sekané z červené čočky vznikla čočková paštika. Věřte, že pokud se nebudete bát více ji okořenit, spolehlivě vám nahradí maso. Bílkovin je v ní víc než dost. Jediné, co je u luštěninových jídel nepříjemné je pocit těžkosti a plynatost. Předejte jí tak, že luštěniny necháte namočené, vodu slijete, znovu je propláchnete a v čisté vodě vaříte.

 

Co budete potřebovat:

1 hrnek červené čočky

1 hrnek zelené drobné čočky

1 cibule

3 lžíce rajčatového protlaku

2 lžíce kari, sůl, pepř

1 hrnek vlašských ořechů

1 hrst dýňových semínek

1 hrnek sušených brusinek

3 lžíce olivového oleje

Na potření:

1 lžíce pikantního kečupu, smíchaná se 2 lžícemi jablečné přesnídávky a 2 lžic olivového oleje

 

10805371_10202924261339649_2109478282_n

 

Čočku nechte namočenou ideálně jeden den před vařením.  Vodu slijte, čočku propláchněte a v čisté vodě uvařte do měkka. Drobná čočka je uvařena obvykle za 12 až 15 minut. Když se trochu rozvaří, vůbec  to v tomto receptu nevadí, spíše naopak. Čočku slijte. V hluboké pánvi osmažte na jedné lžíci olivového oleje na drobno nakrájenou cibulku a dvě třetiny vlašských ořechů. Přidejte uvařenou čočku, rajčatový protlak , koření, sůl, dvě třetiny brusinek a dvě lžíce olivového oleje. Ochutnejte, případně přikořeňte.  Směs dejte do zapékací misky dejte péct na 200 stupňů cca 10 minut. Po této době se trochu zpevní vrch paštiky a můžete ji potřít směsí z pikantního kečupu smíchaného s jablečnou přesnídávkou a olivového oleje, posypat zbytkem ořechů a brusinek a hrstí dýňových semínek. Pečte dalších 15 minut.

Ať vám chutná! :)

 

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky