home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Extra čokoládový dort s krémem z mladé cuketky a banánů sypaný křupavým kávovým kokosem

Tipy

Čokoláda je dobrá na nervy. A co si budeme povídat, nervy na pochodu má občas každá matka a je jedno, zda je dítě batole nebo maturant. Dnes jsem si pro Vás připravila opět odlehčený recept, který ale chutná echt opravdově. Jako luxusní čokoládový dort z kvalitní čokolády.

Některé ingredience budou možná budit rozpaky, ale nebojte, až do něj zakrojíte lžičku a dáte první kousek do úst, budete si vychutnávat jen „ten“ dort. Výborný lehký čokoládový dort. Pojďte ho zkusit, postup jsem pro vás nafotila.

Ingredience

Korpus:

  • 6 vajec
  • 1 sáček vanilkového prášku
  • 3 lžíce kakaa
  • 5 lžic třtinového cukru

Krém:

  • 1 středně velká mladá cuketa
  • 3 zralé banány
  • 3 lžíce mascarpone
  • 150 g kakaového másla
  • 6 lžic kakaa
  • 1 ristretto
  • třtinový cukr nebo rozmixované datle na doslazení

Posyp:

  • 150 g kokosu v bio kvalitě
  • 1 ristretto
  • 2 lžíce třtinového cukru

Postup:

Nejprve připravíme korpus, protože ho budeme promazávat až vychladne. Oddělete bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh a žloutky vyšlehejte s cukrem. Přimíchejte jeden sáček vanilkového pudingu a kakao, přelijte do formy a nechte péci na 180 stupňů cca 12 min. Pokud si nejste jistí, u čokoládových korpusů je těžší odhadnout dobu pečení, proveďte test špejlí – lepí/nelepí. Po upečení vyndejte a nechte chladnout. Opravdu jsem nezapomněla na mouku ani na kypřící prášek, nebojte. Tak jak vidíte na fotce dort „vyskočí“ pokud dodržíte postup.

Jdeme na krém. Cuketku oloupejte a nakrájejte na menší kosty. Jadýrka vyndejte. Přidejte banány a rozmixujte tyčovým mixérem. Smíchejte s mascarpone, kakaem a vmíchejte rozpuštěné kakaové máslo. Můžete použít i kokosový olej. Přilijte ristretto. Nechte vychladnout v lednici za občasného zamíchání.

Na posyp si připravíme kávový křupavý kokos. Příprava je velmi jednoduchá. Na nepřilnavé pánvičce orestujte na sucho hrubě strouhaný kokos, zalijte ho kávou (ristretto) a přidejte cukr. Káva se začne odpařovat, cukr začne karamelizovat a Vy získáte výborný kávový kokos, který křupe. Záleží na vás, zda máte rádi kokos nebo ne, posyp je spíše další level.

Vše připraveno – korpus rozřízněte, promažte krémem, posypte kokosem, nechte znovu vychladit a cca za 1 hod je vše hotovo. Opravdu :-)

Pokud se rozhodnete ho zkusit, ať se vám podaří!

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky