home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Grilovaný baklažán s bylinkovým máslem

Tipy

Baklažán neboli lilek je výborný v teplé i studené kuchyni. Mimo to je velmi zdravý. Má antibiotické účinky, snižuje obsah cholesterolu v krvi a podporuje činnost jater a čistí krev. Proto je vhodný i jako podpůrný prostředek při léčbě kožních problémů.

Co budeme potřebovat:

  • 2 větší baklažány
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • směs čerstvých bylinek (např. provensálské)
  • 3 stroužky česneku
  • sůl

Postup:

Baklažány nakrájíme na 0,5 cm silné plátky a rozložíme je vedle sebe na tác. Lehce je osolíme a necháme tzv. „vyplakat“ . Baklažán se tím zbaví hořkosti. Máslo rozpustíme, zamícháme ho s nasekanými bylinkami, česnekem a osolíme. Plátky baklažánů rozložíme na pečící papír a potřeme je rozpuštěným máslem. Grilujeme zvolna, až jsou krásně zlaté. Po ugrilování je ještě můžeme pokapat olivovým olejem.

1075204_10200179243155910_1784888185_n

Tip SexyMamas: Takto připravený baklažán výborně chutná jako svačina na celozrnném chlebu, jako předkrm před hlavním jídlem nebo jako příloha ke grilovanému masu.

967516_10200179243195911_824092818_n

Share Button

Další podobné příspěvky