home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Hruška Nashi s kozím sýrem a vlašskými ořechy

Tipy

Nashi je plod, který vypadá jako dítko mámy hrušky a táty jablka. Po tátovi má více tvar, ale po mámě chutná.  V japonštině znamená nashi – hruška. A je to hruška. Od té, kterou známe a která má výrazněji hruškovitý tvar se liší především tím, že i když je úplně zralá, je její dužina pevná a šťavnatá. Na vitamíny moc bohatá není, ale je nízkokalorická a to je nám při blížícím se létu sympatické.

V kombinaci s kozím sýrem z ní připravíme lehký lahodný pokrm, který můžete podávat jako předkrm, lehké hlavní jídlo nebo dokonce jako dezert. Záleží jen na vás.

 

Co budete potřebovat:

  • 2 hrušky Nashi
  • 100 g čerstvého kozího sýru
  • 50 g pomazánkového másla
  • 1 lžíce medu
  • hrst vlašských ořechů
  • 0,5 dcl portského vína
  • 3 lžíce másla

 

Hrušky nashi okrájíme, rozpůlíme na polovinu a vyndáme jádřince pomocí lžičky. Do vzniklé jamky budeme následně plnit sýr proto může být jamka hlubší.

Na pánvi rozehřejeme tři lžíce másla a půlky hrušek na nich orestujeme, až budou po okrajích zlatavé. Hrušky vyndáme a na stejné pánvi se stejným máslem orestujeme hrst vlašských ořechů. Restujeme zvolna asi 5 minut a následně přilijeme 0,5 dcl portského vína. Pokud nemáte, můžete použít jakékoliv červené víno a přidat 1 lžíci rybízové, višňové nebo brusinkové marmelády.

Kozí sýr smícháme s pomazánkovým máslem a medem a naplníme jím vychladlé orestované hrušky nashi. Posypeme ořechy a pokapeme redukcí z vína.

Tip SexyMamas: Vynechte vlašské ořechy a redukci z vína a do sýru přimíchejte na drobno nakrájenou čerstvou meduňku.

nashiPE

 

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky