home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Losos marinovaný v mandarinkové šťávě

Tipy

Losos je jednou z nejchutnějších ryb. Má málo kostí, není cítit rybinou a jeho úprava je velmi snadná. Stačí ho opéci s trochou mořské soli na olivovém oleji, nebo jen posypaného bylinkami ugrilovat. Losos je ale velmi chutný i syrový. Milovníci sushi to jistě potvrdí. Dnes pro vás máme připravenou jednu z méně známých úprav této výborné ryby, a to marinování v citrusové šťávě.

Co budeme potřebovat:

  • 200 g lososa  – ideální je vyšší filet
  • 2 mandarinky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička třtinového cukru
  • tmavý chléb
  • Lučina Jogurtina
  • čerstvý kopr

Postup:

Lososa nakrájíme na tenké plátky nebo na malé kousky. Vymačkáme šťávu ze dvou mandarinek, kterou smícháme v misce se dvěma lžičkami soli a jednou lžičkou třtinového cukru. Lososa ponoříme do této marinády a necháme minimálně 24 hodin uležet. Kyselost citrusové šťávy změní barvu masa ze syté oranžové do světlejší oranžové až růžové. Tak poznáte, že je proces marinování hotov (záleží na velikosti kousků masa) a můžete servírovat. Inspirovat se můžete nechat i naší fotografií. Jde o dvě kolečka vykrojená z celozrnného chleba promazané pomazánkou z Lučiny Jogurtiny a nasekaného kopru. Plátky marinovaného lososa můžete naaranžovat s černým kaviárem. Chutě se dobře doplňují.

Tip SexyMamas: Takto zpracovaného lososa můžete na drobno nakrájeného servírovat s nasekaným koprem , kapary a lžičkou dijonské hořčice jako lososový tatarák s rozpečeným toustem.

1507057_10201134056345643_2052401942_n

Dobrou chuť přeje Petra

Share Button

Další podobné příspěvky