home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Marokánky

Tipy

Marokánky z čerstvé pomerančové kůry bez lepku a laktózy

 

Tyhle marokánky si zamilujete.  Není v nich přeslazená kandovaná pomerančová kůra, jsou bez lepku, bez laktózy a nelepí na zuby.  Baví nás původní chutě a recepty, ale dáváme jim lehčí chuť a ubíráme kalorie, protože jíst zdravě je sexy!!!

 

Co budete potřebovat:

Kůru ze dvou chemicky neošetřených pomerančů

400 g směsi ořechů a sušeného ovoce (např. směs Tesco)

100 g pražených nesolených arašídů

300 g hroznového cukru

200 g másla

500 ml alpro vanilkového sójového mléka

4 lžíce kukuřičné mouky

špetka soli, lžička skořice

Poleva: Kakaové máslo, kakao, cukr

 

Kůru z pomerančů nakrájejte na malé kostičky, orestujte je na jedné lžíci rozpuštěného másla v hrnci s nepřilnavých povrchem. Zasypte 200 g hroznového cukru a zalijte 1 dlc vody. Nechte probublávat. Po asi pěti minutách se začnou tvořit husté průsvitné bublinky a voda se začne redukovat. Přidejte zbylé máslo a ořechy , popř. sušené ovoce – vše, co chcete v marokánkách mít, dalších 5 minut restujte a zalijte mlékem. Přisypte zbylý hroznový cukr, skořici, kukuřičnou mouku a míchejte. Měla by vzniknout hustá kaše. První fázi máte za sebou. Na plech dejte pečící papír a tvořte malé či větší marokánky.  Pečte v předehřáté troubě cca 15 min na 160 stupňů. Třetí fází po vychladnutí je příprava vlastní čokoládové polevy. Stačí 3 lžíce kakaového másla (koupíte v obchodech zdravé výživy), 3 lžič kvalitního kakaa a 3 lžic hroznového cukru. Rozpusťte a dobře rozmíchejte. Marokánky potírejte ze zadní strany a nechte vychladnout.

10841501_10202989481770119_1282754992_n

Tip SexyMamas:  Toto cukroví je dobré i bez fáze 3 tedy bez čokoládové polevy . Místo placiček pak můžete vytvořit malé hrudky nebo kopečky a máte cukroví, které vypadá zase jinak a navíc každé kalorie dolů se počítají! ;)

10822439_10202989481730118_1648951598_n

Share Button

Další podobné příspěvky