home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Podzimní kuře s houbovou nádivkou

Tipy

Podzimní kuře s houbovou nádivkou

 

Počasí na houby. Doslova. Tak je aspoň pusťte do kuchyně! ;)

Dnes kuře trochu jinak s netradiční přílohou, které se říká hubník. Nejde o nic jiného, než o klasickou nádivku, vylepšenou houbami. Houby mají velmi nízkou energetickou hodnotu a proto po nich nepřiberete. Navíc jsou vděčné v tom, že jejich jedinečná výrazná chuť  zůstává, i když je zmrazíte nebo usušíte.

 

Co budeme potřebovat:

celé velké kuře

3 větší mrkve

4 středně velké cibule

sůl, nové koření mleté, kmín drcený, muškátový květ mletý

2 lžíce másla

2 lžíce olivového oleje

 

Nádivka:

500 g celozrnného toustového chleba

500 g lesních hub

3  vajíčka

150 g másla

100 ml mléka

sůl, kmín, pepř, mletý muškátový oříšek

kadeřavá petržel

 

Kuře rozpůlíme, omyjeme, osušíme a posypeme solí, novým kořením, muškátovým oříškem a kmínem.  Dáme společně s na kolečka nakrájenou mrkví a přepůlenými cibulkami do hlubšího pekáče. Přidáme máslo a kuře pokapeme olivovým olejem. Necháme péci na 200 stupňů, dokud kuře nezezlátne. Občas ho polijeme výpekem. Celozrnný chléb nakrájíme na kostky, které v hluboké misce smícháme s mlékem, vajíčky, rozpuštěným máslem a nasekanou petrželkou. Na pánvičce podusíme na dvou lžících másla na drobno nakrájené lesní houby a po jejich částečném zchladnutí je přimícháme do chlebové směsi. Osolíme, přidáme pepř, kmín a muškátový oříšek. Směs opět promícháme a v zapékací misce pečeme na 180 stupňů asi 40 min. Nádivka by neměla být lepivá a vršek vytvoří křupavou zlatou kůrku.

1376631_10200570355973486_467613980_n 1378854_10200570355333470_796393336_n556577_10200570355653478_1258573014_n

Houbovou nádivku můžete podávat místo přílohy. Kdo by chtěl pokrm ještě vydatnější, může doplnit například rýží.

Petra

 

Share Button

Další podobné příspěvky