home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Polenta s kuřecím steakem

Tipy

Polenta s kuřecím steakem v tomatové omáčce

 

Polenta je kukuřičná krupice, která je velmi oblíbená v italské kuchyni. Je výbornou alternativou pšeničné krupice pro ty, kteří mají intoleranci lepku. Je plná vitamínů a minerálu, zasytí a přitom je dobře stravitelná. Můžete jí připravovat na sladký i slaný způsob, chutná dobře v teplé i studené kuchyni. Dnes si ji představíme jako přílohu k masu.

 

300 g polenty

1 l vody

3 lžíce kvalitního olivového oleje

10 dkg strouhaného parmazánu

černé olivy

rozmarýn

sůl

300 g kuřecích prsou

2 polévkové lžíce tomatového pesta

1 plechovka rajčatového pyré

bazalka

 

Vodu osolíme, smícháme s polentou a přivedeme k varu. Vaříme dle návodu. Osvědčila se mi polenta drobnější, která se vaří 3 minuty. Hruběji mletou je třeba vařit minimálně 10 minut. Pokud je kaše stále řídká, vařte tak dlouho, až se obsah vody zredukuje, až bude mít kaše správnou hustotu. Poté vmíchejte olivový olej. Do zapékací misky vložte pečící papír a kaši na něj vlijte. Posázejte černými olivami bez pecek, zasypte parmazánem, přidejte rozmarýn a mořskou sůl. Polentu dejte na 15 minut do vyhřáté trouby (na 200 stupňů) a nechte zapéci.

Na pánvi opečte na olivovém oleji nebo másle kuřecí steaky, které před tím lehce posolte. Když jsou opečené, přidejte tomatové pesto a tomatové pyré a nechte je 10 min dusit. Na závěr těsně před podáváním přidejte čerstvou bazalku.

Tip SexyMamas: Zapečená polenta je skvělým vegetariánským pokrmem a kombinovat ji můžete nejen s olivami, ale třeba i se sušenými rajčaty, marinovanými lilky nebo sýrem gorgonzola.

702429_10201604188778660_1361102797_n

Share Button

Další podobné příspěvky