home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Pralinky z rozinkové čokolády

Tipy

Rozinky většinou používáme pouze k doladění buchet a koláčů. Tyto sušené plody hroznového vína bychom si ale měli bez výčitek dopřávat mnohem častěji. Obsahují celou řadu vitamínů, například A který rozjasňuje pleť, B1 a B2, vitamín C přezdívaný vitamín krásy a také celou řadu minerálu. Vysoký obsah vlákniny pomáhá dobrému trávení. Kdo někdy běžel půlmaratón nebo maraton ten ví, že rozinky nechybí na žádné občerstvovací stanici, protože jsou rychlým zdrojem energie.  V dnešním receptu nenajdete žádný tuk a oslazený je pouze hroznovým cukrem z rozinek  (pokud nepočítáme cukr obsažený v piškotech). Pralinky z rozinkové čokolády jde bezesporu  zařadit mezi celkem  zdravé sladkosti.

Co budeme potřebovat:

  • 500 g rozinek
  • 2 balíčky bezlepkových piškotů
  • 3 dcl rumu nebo portského vína
  • 500 g kakaa

Postup:

Rozinky spaříme horkou vodou a necháme je minimálně jednu hodinu bobtnat. Poté vodu slijeme a přidáme rozdrcené piškoty a vše zalijeme alkoholem. Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké hmoty, kterou smícháme s kakaem. Kakaa přidejte podle toho, jak hodně hořkou máte rádi čokoládu. Rozinky jsou velmi sladké, ale kakao jejich sladkost spolehlivě zkrotí. Těsto by mělo být vláčné. Nemělo by příliš lepit, ani se drobit. Pokud lepí, přidejte trochu piškot, pokud je spíše suché, přidejte vodu nebo alkohol.

Dále už je vše na vašich chutích a fantazii. Můžete tvarovat kuličky, pralinky, sálám, který nakrájíte na plátky. Přidávat koření, sušené ovoce, marcipán, kávu, čokoládu, ořechy, krémy…..

Tip SexyMamas: Na inspirativních fotografiích je základní hmota zpracovaná do pralinek, jejichž náplní byla v punči macerovaná švestka nebo marcipán a obalené byly v sekaných mandlích a pistáciových oříšcích.

1479585_10200973629975084_1461484035_n

Dobrou chuť přeje Petra!

Share Button

Další podobné příspěvky