home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje recept 2 v 1: Cizrna s grilovanou zeleninou a salsa z grilované zeleniny

Tipy

Mateřství je bezesporu nejlepším kurzem time managementu na světě. Každá uspořená minuta je bonusem pro nás SexyMamas. Dnešním receptem připravíme během 30ti minut dvě chutná a zdravá jídla v jednom kroku. To nezní špatně, hm? :)

Co budeme potřebovat:

CIMG7785

  • 1 větvička zralých cherry rajčátek (min. 10 ks)
  • 3 papriky – ideálně trikolora
  • 3 menší červené cibule
  • 2 menší cukety
  • 3 větší mrkve
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • (chilli paprička)
  • Tip: 2 kuřecí prsa – pokud chcete nevegetariánskou variantu – ugrilujte se zeleninou

Dále na cizrnu  s grilovanou zeleninou:

  • 400 g cizrny ( můžeme koupit připravenou ve skle nebo konzervě – ušetříme další minuty)
  • 3 lžíce olivového oleje a jedna lžíce másla
  • petržel kadeřavá
  • skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce červené papriky
  • sůl a pepř na dochucení

Dále na salsu z grilované zeleniny:

  • olivový olej
  • čerstvá bazalka nebo oregano
  • chilli paprička nebo cayennský pepř 
  • sklenice s víčkem

Postup:

Nejprve připravíme grilovanou zeleninu, kterou použijeme do obou receptů. Papriky nakrájíme na větší kousky, cibule na měsíčky, mrkve a cukety na kolečka  a cherry rajčátka můžeme nechat na větvičce. Vše dáme na hlubší plech – rozložíme, aby pokud možno každý kousek zeleniny měl své místo „na výsluní“ grilu. Pokapeme olivovým olejem a promícháme, zlehka osolíme a necháme grilovat, dokud se na zelenině nezačnou tvořit puchýřky  a hnědnout okraje.

Salsa z grilované zeleniny

Nejprve připravíme salsu, což je velmi snadné – polovinu množství ugrilované zeleniny  a všechna grilovaná cherry rajčátka dáme do hlubší misky (lépe chutná bez zelené papriky – pokud byla mezi grilovanou zeleninou, nechte ji do cizrny J ). Přilejeme  olivový olej v množství ½ dcl a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme nasekanou bazalku nebo oregano ,  dochutíme solí, pepřem, kdo má rád pikantní chutě, může ugrilovat i chilly papričku popř. přidat cayennský pepř.  Salsu vlijeme do sklenice, zavřeme  a obrátíme víčkem dolů – když toto stihneme s horkou ugrilovanou zeleninou, obsah sklenice tím zakonzervujeme a vydrží i týdny. Pokud mixujeme zeleninu studenou, postup je stejný, ale na  salsu nalijte ještě tenkou vrstvu olivového oleje.

Náš tip: Uvařte kvalitní těstoviny, promíchejte se salsou z grilované zeleniny, přidejte parmazán, olivy, česnek a máte uvařeno během 12ti minut.

Cizrna s grilovanou zeleninou

V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje a máslo, přidáme scezenou cizrnu a orestujeme ji s cukrem, skořicí, trochou soli, pepře a polévkovou lžící sladké červené papriky. Přidáme grilovanou zeleninu a promícháme s cizrnou. Doladíme nasekanou kadeřavou petrželí a můžeme podávat.

Náš tip: Chutná dobře teplá s pečivem jako hlavní chod i studená jako vydatný salát.

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky