home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Ryzce s kmínem

Tipy

Patříte také ke skupině sběračů hub, která v zájmu svého zdraví příliš neexperimentuje a sbírá pouze hříbky a bedly? Patřím do ní také. Má důvěra je rozšířena ještě na žampiony a hlívu ústřičnou, které kupuji v obchodě. Při procházce parkem jsem s dcerou našla místo, které bylo doslova poseté zrzavými houbami, které vypadaly trochu jako Hlíva ústřičná, voněly jako Hlíva ústřičná a celkově se vůbec netvářily jako prašivky… A tak jsem jich pár nasbírala do kočárku, že doma zjistím, s kým máme tu čest. Ženská intuice je zkrátka skvělý rádce.  Podle tří různých internetových zdrojů a kapesního atlasu hub pana Stoklasy jsem se ujistila, že jde o Ryzce smrkové. Dobrá zpráva je, že ryzce jsou jedlé všechny a je jich celá řada. Jejich chuť je lahodná až po tepelné úpravě.

Co budeme potřebovat:

300 g ryzců (pokud nejste houbaři, běžte do obchodu a kupte Hlívu ústřičnou)

100 g másla

kmín, sůl, pepř, čerstvou bazalku

chléb

3 stroužky česneku

 

Ryzce nakrájíme na malé kousky a spaříme je horkou vodou. Necháme je ve vodě asi hodinu odstát. Vodu slijeme. Na pánvičce rozehřejeme máslo a rezavé ryzce do bronzova orestujeme na másle s kmínem. Osolíme a přidáme čerstvě nasekanout bazalku. Chleby opečeme na kontaktním grilu nebo na pánvičce do křupava a potřeme je utřeným česnekem. Na chléb dáme porci restovaných hub. Hotovo! :)

 

1601341_10202585266945001_7773559602350796340_n

Share Button

Další podobné příspěvky