home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Segedínský guláš z dýně a sójového masa zahuštěný quinoou

Tipy

Počasí posledních dní nám dává najevo, že podzim se blíží. V chladnějším počasí také přirozeně vyhledáváme sytější a teplá jídla. Dnes jsem si pro vás připravila vegetariánský recept, který zasytí i zahřeje.

Co budeme potřebovat:

  • ½ dýně Hokaido
  • 1 balení sójového masa (nudličky)
  • 1 cibule
  • 200 g kysaného zelí
  • 4 polévkové lžíce sladké papriky
  • 1 polévková lžíce pálivé papriky
  • 1 zeleninový bujón
  • 4 polévkové lžíce quinoi
  • 3 lžíce olivového oleje
  • kmín, bobkový list, hřebíček, pepř a sůl (cukr dle chuti)

Postup:

Sójové maso zalijte 3 l horkého zeleninového vývaru (může být z bujónu) a nechte nabobtnat. Maso sceďte a na vymačkejte z něj veškerou vodu. Na pánvi ho orestujte na olivovém oleji s nakrájenou cibulí, na kostky nakrájenou dýní, zasypte paprikou a ještě chvíli restujte. Nyní přendejte opět k vývaru, přidejte kmín, 2 bobkové listy , 4 hřebíčky, pepř a vařte čtvrt hodiny. Poté přidejte kysané zelí i se štávou, quinou a vařte dalších 15 minut. Guláš dochuťte solí a pokud je na vás moc kyselý, přidejte 2 polévkové lžíce cukru. Ať vám chutná!

Tip SexyMamas: Místo sojového masa můžete použít seitan.

1525675_10202431546822094_3568398273010174816_n-2

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky