home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Tatarský toust

Tipy

Tatarský toust se zastřeným vejcem

 

Zastřené nebo také ztracené vejce se považuje za jeden z vrcholů kulinářské zručnosti. Určitě ho znáte z receptu na českou kulajdu, nebo jako vejce Benedikt, které je nejobjednávanější snídaní v hotelu Savoy. Já osobně ho nejím, ale ráda ho vařím pro svého muže. Uvařit ho není těžké, ale je dobré se řídit rady zkušených kuchařů.

 

Co budeme potřebovat na 4 porce:

2 celozrnné bagetky

4 vejce

3 dcl octa

sůl

20 dkg tatarského bifteku

sušená rajčata

čerstvý tymián

 

Pokud se rozhodnete pro vydatnější variantu s tatarským biftekem, nejprve připravte ten a nechte odležet. Můžete koupit i ověřený namíchaný ve své oblíbené restauraci. Recept na tatarák má obvykle každý svůj. Já doporučuji kromě obvyklého koření přidat i trochu portského vína nebo koňaku.

Do většího hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Do misky o objemu asi 0,5 l vlijte 3 dcl octa a posupně do něj vklepávejte vajíčka. Na každém vajíčku se po kontaktu s octem zatáhne bílek a jakoby se zapouzdří. Takto docílíte toho, že vajíčka zůstanou oddělená, i když je vlijete do vroucí vody naráz. Vroucí vodu zamíchejte a přesně doprostřed vodního víru vlijte ocet s vejci. Vařte 2-3 minuty a vajíčka vylovte. Jednotlivě je dejte na papírovou utěrku a nechte chvíli odpočinout. Na rozpečené rozpůlené pečivo nebo toust namažte tatarský biftek, posypte nakrájenými sušenými rajčaty. Až budete mít toust na talíři připravený k servírování, položte na něj zastřené vajíčko, nakrojte  a nechte vytéci krémový žloutek. Opepřete, zasypejte tymiánem, hotovo… :)

10538557_10202498657619822_694037413_n

Mrkněte na postup:

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=un2usqAVA7Q[/youtube]

 

Share Button

Další podobné příspěvky