home price-tag envelop calendar search cross lock menu

Sexymamas - matky s leskem

Sexymamas logo

Tipy

SexyMama Petra představuje: Zapečená rajčata s Ricottou

Tipy

Rajčata jsou právě teď nejchutnější, protože dozrávají  venku. Jejich barva i chuť je vymazlená sluncem, jsou mnohem sladší, neštípou na jazyku a krásně voní. V tomto období se vyplatí nákup na pěstitelských nebo farmářských trzích.  S kamarádkami jsme objevily způsob, jak na tržišti rozeznat „překupníka“ ovoce a zeleniny od „pěstitele“. Pěstitel obvykle mívá na rukou mozoly a za nehty hlínu a nikdy nenabízí  ovoce jako banány, melouny a citrusy. Věnoval svému sortimentu spoustu energie a času, tak proč ho nepodpořit? :-)

Rajčata můžete připravit na tisíce způsobů jak ve studené, tak i v teplé kuchyni, jeden tip pro vás máme i my dnes.

Co budete potřebovat:

  • 4 větší rajčata
  • 250 g Ricotty
  • 1 vejce
  • kopr
  • bazalkové pesto
  • sůl
  • olivový olej

Postup:

Rajčata překrojíme v horní části a lžičkou vydlabeme dužinu. V misce smícháme Ricottu s jedním celým vejcem, přidáme nasekaný kopr dle chuti, 1 polévkovou lžíci bazalkového pesta a dosolíme.

Sýrovou směsí naplníme vydlabaná rajčata, narovnáme je vedle sebe do zapékací misky, zakápneme olivovým olejem a zapečeme.

Tip SexyMamas: Rajčata chutnají dobře jako teplý nebo studený předkrm, ale dají se použít i jako příloha k masu.

76061_10200309807779944_1652799757_n

Petra

Share Button

Další podobné příspěvky